What's in a name...

ASSertief is de klankbordgroep van Samen Doen! Bent u benieuwd waar de naam ASSertief vandaan komt? Na een oproep in de tweede nieuwsbrief van Samen Doen (februari 2015) werden zo’n vijf ideeën ingestuurd voor een passende naam voor de nieuwe klankbordgroep van Samen Doen! Gabrine Jagersma, junior onderzoeker bij Erasmus MC en Yulius, bedacht de winnende naam. Haar toelichting bij deze naam is de volgende: “Assertiviteit staat voor een manier van communiceren waarbij de partijen ieder het beste van hun ideeën proberen te behouden door win-win situaties te creëren. De eerste drie letters verwijzen naar de veel gebruikte afkorting voor AutismeSpectrumStoornissen.” 

Samen Doen! vindt het belangrijk om producten te ontwikkelen waar zowel professionals als mensen met autisme graag mee willen werken. Daarom stimuleert Samen Doen! het betrekken van mensen met autisme en ervaringsdeskundigen vanaf een vroeg stadium in de productontwikkeling. De naam ‘ASSertief’ geeft net zo’n actief gevoel als de naam ‘Samen Doen’. Daarom passen deze twee goed bij elkaar. We hopen op een ASSertieve inbreng van de leden van de klankbordgroep. 

Interesse in een plek in deze nieuwe klankbordgroep? Meld u dan direct aan via het aanmeldformulier. Eerst meer informatie? Leest u dan onze leaflet.