Updates

Blijf op de hoogte van Samen Doen! Schrijf u ook in voor de nieuwsbrief

Inspirerende bijeenkomst Samen Doen! op 21 mei

Donderdag 21 mei vond de derde halfjaarlijkse bijeenkomst van Samen Doen! – Academische Werkplaats Autisme plaats. In Utrecht kwamen ruim 55 deelnemers van Samen Doen! bij elkaar om kennis te delen en elkaar te inspireren.

Ellen Hoogervorst, voorzitter van Samen Doen! startte het programma in de ochtend. Projectleider Kirstin Greaves-Lord deelde vervolgens de successen, uitdagingen en toekomstplannen van de academische werkplaats. Hierna nam Harald Miedema het stokje over: hij nam de groep mee op een boeiende reis waarin samenwerken in tijdelijke teams centraal stond. Harald is lector bij Hogeschool Rotterdam en heeft veel ervaring in het werken in (tijdelijke) teams. Met passende voorbeelden, filmpjes en interessante theorie wist hij de groep duidelijk te maken wat valkuilen en obstakels kunnen zijn bij het samenwerken in teams. Ook kwam aan bod wat je kunt doen om deze valkuilen te omzeilen en als team effectief aan de slag te gaan.

Vervolg
Na een korte pauze gingen de werkgroepen met elkaar aan de slag. Zij vergaderden over de voortgang van hun doelen. In de middag kwam de groep weer bij elkaar om gezamenlijk af te sluiten. De dag werd in een paar woorden samengevat en geëvalueerd. Na een smakelijke lunch vertrokken de deelnemers weer naar hun eigen locatie.

Meer informatie? 
Meer weten over Samen Doen!? Ga naar autisme-samendoen.nl of stuur een mailtje naar info@autisme-samendoen.nl De klankbordgroep van Samen Doen! zoekt nog leden met (een familielid met) autisme. Geïnteresseerd? Kijk op de pagina van ASSertief.